Rus Salatası

Rus Salatası

Malzemeler:
* Orta boy kırmızı soğanın yarısı; küçük küçük doğranmış
* 2 yemek kaşığı ince ince doğranmış maydanoz
* 2 yemek kaşığı ince ince doğranmış taze tarhun otu
* 2 yemek kaşığı kapari
Sızma zeytinyağı
* Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
* 1/2 su bardağı (cup) mayonez
* 500 gr salata yapmaya uygun patates (6 adet yumurta büyüklüğünde patates yaklaşık 500 gr geliyor)
* 1 su bardağı (cup) taze yada donmuş bezelye (konserve olmayacak)


Hazırlanması:
* Orta büyüklükteki bir sos tenceresinin içinde, bir miktar tuz eklediğiniz kaynar suda, taze bezelyeleri diri kalacak şekilde haşlayın.
* Kepçeyle bezelyeleri tencereden alın ve buz gibi suyun altından geçirip, yeşil rengini korumasını sağlayın.
* Bezelyeleri haşladığınız kaynar suyun içine patatesleri ekleyin. 15-25 dakika arasında bir süre kadar, diri kalacak şekilde haşlayın.
* Süzdürüp, soğuyunca kabuklarını soyun ve 1 cm’lik küpler şeklinde doğrayın.
* Büyük bir salata kasesinin içine patatesleri, bezelyeleri, kırmızı soğanı, doğranmış taze otları koyup hepsini harmanlayın.
* En son olarak mayonezi, kapariyi, tuzu, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyip hepsini karıştırın ve servis yapın.