Teriyaki Tavuk

Teriyaki – Tavuk

 

Malzemeler:

 


 

  • 1 Tavuk
  • Tuz, karabiber
  • 3 Limetten veya Limon
  • 7 YK Teriyaki Marinade
  • 2 TK Bal
  • 3 diş Sarımsak

Tavuğu tuzlayıp karabiberleyin. Limonları yıkayıp kabuklarından 3 YK kadar rendeleyip, 4 YK kaşığı kadar suyunu alın. Rendelenmiş kabuk ve limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve 2 TK balı teriyaki sosuna ilave edip iyice karıştırın. Tavuğun derisini bir çatal ile bir kaç yerinden delin. Hazırladığınız teriyaki marinadeyi tavuğun her tarafına iyice sürün. 200° derece sıcaklıkta ki fırında kızartın. Geriye kalan marinadeyi tavuk kurumadan 15 dakika aralıkla tavuğun üstüne bir fırça ile sürün. Tahmini 1 saat sonra servisinizi yapabilirsiniz.

 


Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode