Cılbır

Cılbır

 

Malzemeler (8 kişilik):

8 adet yumurta
3,5 su bardağı su
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber
1,5 çay kaşığı nane
5 su bardağı su
Tuz


Yapılışı:

Bir tencereye 5 bardak suyu koyun ve kaynatalım. kaynayınca içine sirkeyi ekleyelim. Kaynayan suyun içine yumurtaları tek tek kıralım. yumurtaların tek olarak pişirilmesi gerekir. yumurtaları tek tek pişirerek servis tabağına alıcağız. Bir kasenin içine yoğurdu, ezilmiş sarmısağı, tuzu karıştırın. yumurtaların üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Bir tavada tereyağı kızdırın. Ateşten alın ve kırmızı biberi yağın içerisine karıştırın. Hazırladığınız kırmızı biberli yağı servis tabağındaki çılbırın üzerine dökün. üzerine nane serperek servis yapın.

 


Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode