Acılı Tavuk Kanadı

Acılı Tavuk Kanadı İçin Gerekli Malzemeler :
? 1 kg tavuk kanadı
? 1 yemek kaşığı buğday nişastası
? 2 yemek kaşığı tereyağı
? 2 yemek kaşığı domates salçası
? Tuz
? karabiber
? kırmızı toz biber

 


Hazırlanışı :
Tavuk kanatlarını iyice yıkayın ve süzelim. Ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi iyice karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını  sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletelim. Bu bekleme sırasında sosu hazırlıyoruz. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.